Sport

Australijan open dobija novog šampiona, Đoković izgubio od 117. igrača svijeta!

Novak Đoković je ostao bez titule Australijan opena, jer ga je u drugom kolu prvog ovogodišnjeg grend slema posle pet setova velike borbe savladao Uzbekistanac Denis Istomin sa 7:6(8), 5:7, 2:6, 7:6(5), 6:4.

Kada neko napravi 69 neiznuđenih grešaka na jednom meču, kada uspije da ubaci samo 58% prvog servisa tamo gdje treba, a ne iskoristi 60% svojih brejk šansi, onda i ne može da se nada pobijedi. "Pa opet, to je Novak Đoković. On može sve". Da, u tenisu on može sve, ali ovoga puta je maestralno odigrao 117. igrač svijeta, koji je priredio senzaciju u Melburnu i eliminisao šestostrukog prvaka.

Đoković, koji je osvojio Otvoreno prvenstvo Australije u prethodna dva navrata, nije ličio na onog Noleta koji je na Rod Lejver areni briljirao godinama. Da će tako biti najavio je i prvi gem, koji je trajao čak 16 minuta i u kome je morao da spase čak šest brejk lopti ne bi li poveo. Pa, čak i kada bi se vraćao u život, a na potonji brejk je uzvratio istom mjerom, uspjeh mu je klizio između prstiju.

Vidjelo se to u uvodnom taj-brejku, kada nije iskoristio dvije set lopte. Uzbekistanac svoju jeste. Vidjelo se i kada je Istomin prvi došao do set lopti, i to dvije, u drugoj dionici, iako je ona na kraju pripala Srbinu. Jedino se nije vidjelo u trećem setu, u kome je Đoković oduševio svoje navijače ekspresnim osvajanjem poena. No, sve dobro - počelo je da se urušava u narednom.

Istomin je poveo sa 3:0, pa dozvolio i izjednačenje i Novakovo spasavanje set-lopte, ali je ponovo u taj-brejku bio bolji. A onda je u petom, odlučujućem segmentu meča, dodatno podigao nivo svoje igre, kako sa osnovne linije, tako i kada bi istrčavao na mrežu. Novakovi pokušaji loba, "pasing šota", pa čak i oni čuveni forhendi iz punog trka, nisu više bili nerješiva enigma za rivala. Sve je Istomin stizao, sve što je bilo moguće - vraćao i, što je najvažnije manje je griješio.

Poveo je sa 3:2 brejkom, a onda do kraja meča izgubio samo dva poena na svoje servise i ozvaničio senzaciju: poslije četiri sata i 54 minuta borbe pobijedio je Novaka Đokovića na Novakovom grend slemu. I to ne u finalu, već u drugom kolu.

Izvor: Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog