Vijesti

Srebrenica: Novinari udaljeni sa sjednice SO

Novinari su danas udaljeni sa sjednice Skupštine opštine Srebrenica iako su dobili zvaničan poziv da prate skupštinsko zasjedanje.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Hamdija Fejzić, nakon prozivke odbornika i konstatovanja da svi odbornici, njih 21, prisustvuje sjednici, rekao je da novinari snime kadrove i napuste salu, te da će izjave za medije biti nakon sjednice.

Opozicioni odbornici usprotivili su se ovom prijedlogu, ali je sa većinskih 11 glasova donesena odluka da novinari napuste sjednicu, bez ikakvog obrazloženja.

Na dnevnom redu današnje redovne sjednice je konstituisanje izmijenjene skupštinske većine, imenovanje zamjenika načelnika opštine, te izbor sekretara Skupštine opštine i načelnika odjeljenja opštinske uprave.

Nakon redovne, najavljeno je održavanje tematske sjednice Skupštine opštine na čijem dnevnom redu je razmatranje izvještaja o radu ustanova i preduzeća, kao i njihovih direktora.

Prema najavama, novu skupštinsku većinu treba da čini pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika DNS-a i manjinske frakcije SDA i po jedan odbornik SDP-a BiH i SRS-a.

Raniju skupštinsku većinu činilo je 14 odbornika, ali su iz tog sastava istupila dva odbornika SDS-a i po jedan odbornik SDP-a BiH i Pokreta za preokret, a novoj skupštinskoj većini pristupio je odbornik SRS-a.

Izvor: SRNA
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog