Vijesti

Katastrofa u voćnjacima, njivama i pčelinjacima (FOTO)

Aprilska katastrofa – jedini je komentar poljoprivrednika, voćara i vinogradara na hladnoću i padavine širom Republike Srpske.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama i snimcima aprilskog snijega koji će, po svemu sudeći, ostaviti katastrofalne posljedice.

Frontal objavljuje fotografije iz prijedorskog mjesta Lamovita, koje je na svom facebook profilu jutros objavio naš bloger Marko Knežević. Na njima se jasno vidi da je snijeg bukvalno zatrpao tek procvjetalo voće i košnice sa pčelama.

Prema najavama meteorologa u Republici Srpskoj i Federaciji BiH i danas će biti oblačno i hladno vrijeme za ovo doba godine sa kišom, slabom susnježicom i snijegom u većini krajeva.

“Padavine će popodne postepeno slabiti, a na jugu Hercegovine doći će do djelimičnog razvedravanja uz pojavu sunčanih perioda”, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. 

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima oko i nule. 

Visina snježnog pokrivača: Han Pijesak 26 centimetara, Sokolac 24, Čemerno 15, Ribnik osam, Mrkonjić Grad tri i Doboj dva centimetra. 

Količina padavina u protekla 24 časa: Doboj i Gradiška 14 litara po metru kvadratnom, Foča 13, Ribnik 11, Mrkonjić Grad i Drinić 10 litara, Šipovo četiri, Srbac, Novi Grad i Sokolac tri, te Gacko i Čemerno dva litra po metru kvadratnom.

 

Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog