Vijesti

Dodik: Za problem sa Izraelom kriv je Saša Nikolić!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je za diplomatsku notu, u kojoj se navodi da Predstavništvo RS u Izraelu ne postoji i da Arie Livne nije predstavnik Srpske u toj zemlji, kriv izvjesni Saša Nikolić, koji je ''instrumentalizovao Ministarstvo inostranih poslova Izraela.''

Dodik je novinarima rekao da je Predstavništvo organizovano kao preduzeće koje vrši svoju funkciju', a da je za sve kriv izvjesni Aleksandar-Saša Nikolić, koji je jedno vrijeme radio kao pomoćnik šefa Predstavništva Republike Srpske u Izraelu.

''Arie Livne je više učinio za Republiku Srpsku nego Branislav Borenović i Igor Crnadak zajedno i nikad nije zlouptrijebio novac RS'', poručio je Dodik. On je dodao da će poslati pismo u Izrael i vjerovatno otići tamo u narednih mjesec ili dva kako bi se situacija razriješila.

Govoreći o prodaji akcija državnog kapitala u Akcionarskom društva RŽR ''Ljubija'', za koju je zainteresovana firma ''Izraeli investment grupa'', Dodik je rekao da će o tome odlučiti poslanici Narodne skupštine Republike Srpske. Predsjednik Srpske je dodao da investitor nudi 93 miliona KM, tri godine garancije da će zadržati radnike te da će zaposliti 300 novih ljudi i unaprijediti rudnik.

Na današnjoj konferenciji za medije Dodik se osvrnuo i na situaciju u kompaniji "Alumina" navodeći da su vlasti Srpske preduzele sve da se stanje popravi te da su ova i prethodna godina bile najbolje od kad "Alumina" postoji. On je naglasio da razumije radnike koji traže da se poštuju odluke Privrednog suda donesene u njihovu korist, posebno apostrofirajući da je pravosuđe u ovim i još nekim slučajevima radilo u korist kriminalai i lopovluka, a ne u korist građana i radnika.

Na pitanje novinara o setu zakona o akcizama, koji ponovo nije prošao u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dodik je naglasio da je SNSD u opoziciji ali i da ima odgovornost prema građanima.

"Mi nismo ulazili u bilo kakve sporazume sa bilo kim, isključivo smo se rukovodili odlukom da bi usvajanjem ovog seta zakona poboljšali finsasiranje u četiri sektora u RS", istakao je Dodik, dodajući da i pored toga finansijska likvidnost Republike Srpske nije i neće biti ugrožena.

 

Izvor: Mondo/agencije

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog