Vijesti

Haos: U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode

Štab civilne zaštite Opštine Kladanj na jutros održanoj vanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području opštine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača i niske temperature.

Visina snježnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom premašila je 110 cm. Postoji opasnost da bi naglo topljenje snijega moglo uzrokovati poplave i klizanja tla što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.


Zbog težine snijega dolazi do lomljenja i padanja stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama.

Visina snježnog pokrivača i niske temperature prouzrokovale su brojne probleme - od nestanka struje u nekoliko naseljenih mjesta do značajne materijalne štete na poljoprivredi.


Snijeg na području opštine Kladanj i dalje intezivno pada. Putem mehanizacije i angažovanjem dodatnog ljudstva pokušava se do najugroženijih građana dostaviti hrana i piće.

 

Izvor: Klix
Komentari
Twitter
Anketa

Po vašem mišljenju koja reprezentacija će biti prvak svijeta u fudbalu?

Rezultati ankete
Blog