Zanimljivosti

Bolje je biti drvosječa nego novinar!

Podaci su pokazali da je novinar ubjedljivo najgore zanimanje, kada se uzme u obzir potrebno obrazovanje, uslovi rada i prosječna primanja. Iznenađujuće, rezultati pokazuju da je novinarstvo gore zanimanje od npr. posla drvosječe, deratizera, maloprodajnog trgovca, taksiste i vatrogasca.

“CareerCast” je koristeći metodologiju koja analizira uticaj okruženja na osobu, zaradu, mogućnost za napredovanje i 11 različitih faktora stresa, došao do zaključka da je najbolji posao kojim se možete baviti na planeti analiza podataka.

Pored toga, u digitalnom vremenu u kojem živimo, najperspektivniji su poslovi u oblasti informacionih tehnologija. Međutim, da li ste se skoro zapitali koji su poslovi ocijenjeni kao najgori? Da li se možda vaše zanimanje nalazi na listi 10 najgorih?

Naime, podaci su pokazali da je novinar ubjedljivo najgore zanimanje, kada se uzme u obzir potrebno obrazovanje, uslovi rada i prosječna primanja. Iznenađujuće, rezultati pokazuju da je novinarstvo gore zanimanje od npr. posla drvosječe, deratizera, maloprodajnog trgovca, taksiste i vatrogasca.

1. Novinar

2. Drvosječa

3. Zanimanje u sferi radijskog emitovanja

4. Di-džej

5. Vojni činovnik nižeg ranga

6. Deratizer

7. Prodavac u maloprodajnim objektima

8. Radnik u agenciji za reklamiranje

9. Taksista

10. Vatrogasac

 

Izvor: sedmica.me

Komentari
Blog