Zanimljivosti

Ponovo se pojavio „trouglasti” jogurt

Kompanija „Imlek” u Beogradu je predstavila „Moja kravica” „trouglasti” jogurt koji se poslije 20 godina vratio na naše tržište.

Brojni gosti i prijtelji kompanije imali su sinoć priliku da se prisjete starih dobrih vremena koja pamte baš po ovom „trougao” jogurtu, jednistvenom po svom obliku i ukusu, a poseban šmek tematskoj retro žurci u beton hali dao je nastup Slađane Milošević uz hit „Miki”.

Iz Imleka podsjećaju da su se nakon povlačenja ovog proizvoda godinama kasnije prepričavale priče o trouglastom jogurtu.

On se sada vraća na naše tržište, jer kako kažu, svaka generacija zaslužuje da proba „Moja kravica” jogurt iz pakovanja koje „inspiriše, zabavlja i čuva dobro poznati ukus već i duh lijepog vremena”.

Generalni direktor Imleka Ilija Šetka rekao je novinarima da je kompanija riješila da ponovo lansira upravo taj proizvod koji je potrošačima najviše nedostajao.

„Prošlo je godinu i po dana od kada mi je rečeno da je to nemoguće i da na cijelom svijetu više ne postoji mašina koja pravi trouglasti jogurt. Ipak uspjeli smo. Inženjeri Imleka i Tetra paka našli su način da danas originalno pakovanje „Moja kravica jogurta”, u svima omiljenoj trouglasnoj ambalaži, ponovo bude u prodavnicama širom Srbije”, rekao je Šetka.

Prema njegovim rijhečima, novo pakovanje trouglastog jogurta sada ima perforaciju za otvaranje, umjesto starog načina otvaranja zubima.

„Ovo nije samo jogurt, ovo je ljubav u trouglu”, zaključio je direktor Imleka.

Direktor marketinga u kompaniji Imlek Slobodan Srećković rekao je novinarima da se trouglasti jogurt na srpskom tržištu prvi put pojavio 1958. godine i postojao do sredine 1990-tih, a sada se ponovo vraća u prodavnice širom Srbije.

Prema njegovim riječima, za starije potrošače ovaj proizvod predstavlja sjećanje na stara dobra vremena, a za mlađe nešto novo što će se sigurno naći u njivovim rukama.  

 

 

Izvor: Politika

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog