Republika Srpska

Prezentovan projekt 'Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske'

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa opštinom Bileća predstavila je u ovom gradu projekt "Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske" tokom koga je ukazano na njegove mnoge prednosti, ali i smjernice uvezivanja preduzeća.

Koordinator za razvoj Malih i srednjih preduzeća Bileće Dejan Šešlija kaže da je projekat započeo prije tri godine i da je do sada dao dobre rezulate u povezivanju sa evropskim privrednicima.

"Riječ je o evropskom projektu koji pruža brojne pogodnosti preduzećima i organizacijama koje žele da uspostave saradnju sa organizacijama iz Evrope", rekao je Šešlija i dodao se na ovaj način otvara mogućnost privrednim subjektima iz Republike Srpske da besplatno ostvare saradnju.

On je pojasnio da to mogu učiniti popunjavanjem obrazaca, koji se kasnije putem interneta postavi na mrežu evropskog preduzetništva.

Šešlija kaže da su do sada organizovani brojni poslovni sureti, formirani poslovni profili, napominjući da postoji veliko interesovanje za saradnju naših i evropskih privrednika, te da su u toku pregovori za saradnju sa firmama iz Kine, Švajcarske, Njemačke.

On je najavio poslovne susrete u istočnom Sarajevu 3. novembra ove godine i pozvao sve predstavnike privrednh subjekata i preduzeća iz Republike Srpske da prisustvuju, ističući da će biti prisutna i preduzeća iz oko 20-tak zemalja.

Nosilac projekta je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Istornom Sarajevu i Banjaluci.

 

Izvor: Srna 
Komentari
Twitter
Anketa

Planirate li da u oktobru 2018. glasate na izborima?

Rezultati ankete
Blog