BiH

Entiteti podijelili 7,4 miliona dobiti

Skupština akcionara "Elektroprenosa BiH" donijela je odluku o raspodjeli 7,4 miliona KM dobiti iz prošle godine, od čega je RS pripalo 2,9 miliona, a FBiH 4,1 milion maraka.

Preostali iznos dobiti je, kako je rečeno poslije jučerašnje sjednice u Banjaluci, raspoređen u rezerve "Elektroprenosa". Premijerka RS Željka Cvijanović rekla je da je "Elektroprenos" sada stabilan i funkcionalan.

- Zajednički radimo dobar posao i sigurna sam da će tako biti i ubuduće - izjavila je Cvijanovićeva i naglasila da poslovne knjige pokazuju stabilne prihode preduzeća i zaposlenost.

Na primjeru "Elektroprenosa BiH" se, kaže, pokazalo da dva entiteta, zajedno sa upravom kompanije, mogu praviti dobre rezultate.

- Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, odlučili smo da budu ujednačeni mandati za obavljanje funkcija u "Elektroprenosu" na četiri godine, da će biti vođeno računa o rotaciji i da će mandati počinjati od aprila - rekla je Cvijanovićeva.

Premijer FBiH Fadil Novalić smatra da će pozitivno poslovanje biti nastavljeno iako ima problema sa kojima se kompanija suočava. Generalni direktor "Elektroprenosa BiH" Matan Žarić rekao je da su na sjednici usvojeni revidirani finansijski izvještaj i izmjene Statuta kompanije i naglasio da u posljednje dvije godine imaju pozitivan revizorski izvještaj.

 

Izvor:Glas Srpske

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog