Banja Luka

Talić izabran za predsjednika gradskog parlamenta, usvojeni novi grb i zastava Banjaluke

Zoran Talić, nezavisni odbornik u banjalučkom gradskom parlamentu izabran je večeras većinom glasova za novog predsjednika Skupštine grada Banjaluka.

Za izbor Talića glasao je 21 odbornik, jedan je bio protiv, dok su tri odbornika bila suzdržana.

Talić je danas, prije izbora za prvog čovjeka gradskog parlamenta, poručio da mu je osnovni cilj rad u opštem interesu grada, na privlačenju investicija i rješavanju drugih pitanja značajnih za građane, te da u tome ima podršku gradonačelnika Igora Radojičića.

On je, nakon rasprave o kandidatu za predsjednika gradske Skupštine, rekao da u vremenu koje karakteriše veliki odliv stanovnika iz Banjaluke i iz cijele Srpske, kao i teška privredna i finansijska situacija, zahtijeva odgovornost svih da se počne raditi u korist grada, građana i poboljšanja kvaliteta života.

"U razgovoru sa Radojičićem sam naveo da sve što sam ranijih godina govorio želim da unesem u našu dalju saradnju. To nas je približilo jer smo obojica prepoznali priliku da treba graditi jak privredni ambijent", istakao je Talić.

On je naveo da treba i svakoj porodici obezbijediti vrtić za njihovu djecu, te riješiti pitanje vodosnabdijevanja i druge nagomilane probleme u svim oblastima, sve do sporta i kulture.

"To su rješenja koja želim da ponudim i dočekao sam partnersku ruku. Jedan od najvećih angažmana biće privlačenje privrednika, domaćih i stranih, da otvaramo radna mjesta i da ne budemo taoci stanja u kojem se sada nalazimo", zaključio je Talić.

Na današnjem zasjedanju gradskog parlamenta odbornici su razriješili dužnosti direktora banjalučkog Centra za socijalni rad Veru Sladojević, te usvojli novi grb i zastavu Banjaluke.

 

Izvor: SRNA

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog