Vijesti

Kod Zenice zaplijenjeno 82 kg heroina!

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, na području Zenice, pronašli su i oduzeli oko 82 kilograma supstance koja svojim izgledom i svojstvima asocira na drogu heroin.

Kako je saopšteno, akcija je izvedena sredinom prošle sedmice, odnosno 19. jula, po nalogu Tužilaštva BiH, ali javnost o njoj nije bila obavještavana jer su istražioci prikupljali informacije o licima koja se mogu dovesti u vezu sa pronađenom drogom.

„Službenici SIPA i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u saradnji s Obavještajno-bezbjednosnom  agencijom BiH, nastavljaju aktivnosti s ciljem dokazivanja počinjenog krivičnog djela i pronalaska počinilaca“, kratko su danas saopštili iz SIPE, ne želeći iznositi detalje u vezi sa jednom od najvećih zaplijena narkotika u poslijeratnoj BiH.

Prema informacijama iz UIO BiH, pošiljka sa drogom u Zenicu je stigla iz Bugarske, a tržišna vrijednost narkotika procjenjuje se na više od 12 miliona KM.

"Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija, službenici UIO su detaljnom kontrolom pošiljke koja je u BiH stigla iz Bugarske u Zenicu otkrili veću količinu materije koja je podsjećala na opojnu drogu heroin. Prilikom pregleda pošiljke i otkrivanja sakrivenog heriona, korištena je specijalistička oprema koju je službenicima UIO donirala Vlada SAD u okviru Programa za kontrolu izvoza i bezbjednost granica", navodi se u saopštenju i dodaje da je od posebne pomoći bio je CT - 40 videoskop, ted a su od velikog značaja bile  i obuke koje su prošli službenici Uprave u okviru pomenutog Programa.

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog