Intervju

Zoran Talić za Frontal: Mnogi iz PDP-a su mi čestitali na funkciji!

Zoran Talić, novoizabrani predsjednik Skupštine grada Banjaluka, u kratkom intervjuu za Frontal govori o potezima koje planira povući kao šef gradskog parlamenta, konkretnim ciljevima koje je stavio pred sebe, ali i o odnosu sa gradonačelnikom, odbornicima i ljudima iz doskorašnje partije.

Šta konkretno možete obećati sugrađanima da ćete uraditi u toku mandata?

Prioritet svih prioriteta je okretanje ka realnom sektoru, želim da zajedno sa gradonačelnikom još jače pokrenemo privredne aktivnosti, da razgovaramo sa potencijalnim investitorima, kako  domaćim tako i stranim. Hoću da zakucamo na 50 vrata, da bi se jedna otvorila i da pokušamo stvoriti nove privredne vrijednosti. Znači privreda da bude u fokusu djelovanja grada. Isto tako, želim Skupštinu da podignem na jedan veći nivo, da je učinim otvorenijom, da je približim građanima, akademskoj zajednici, svim udruženjima i svim političkim subjektima. Planiram da zajedničkim snagama radimo na razvoju, izgledu i života u gradu. Tako da i ovim putem pozivam sve dobronamjerne ljude da se aktivno uključe u razvoj Banjaluke, za što kvalitetniji život njenih građana.

Da li vam je neko iz doskorašnje partije čestitao na funkciji?

Naravno. Mnogi čestitaju, mnogi su krenuli i mnogi žele da krenu ovom novom političkom vizijom, koja je bazirana na precizno postavljenim principima, gdje su građani u centru svih politika i gdje su građani stub i motor svih budućih političkih i društvenih procesa.

Vjerujete li u bezrezervnu podršku gradonačelnika u ostvarenju zacrtanih ciljeva?

Podrška Igora Radojičića je došla u vidu njegovog konkretnog rada i u vidu konkretnih primjera na terenu. Gradonačelnik, zajedno sa svojim timom, je za vrlo kratak period uradio nekoliko stvari za koje sam se zalagao i na koje sam u dosadašnjem političkom djelovanju ukazivao prethodnim strukturama vlasti. Znači, činjenica je da su te stvari, koje su kao takve implementirane u principe Političko građanskog fronta, urađene ili se provode. To je nešto što je   mom timu i meni jasno pokazalo da možemo u partnerskom odnosu, baziranom na postavljenim principima djelovanja, sa gradonačelnikom zajednički pokušati da učinimo grad otvorenijim, kvalitetnijim, ljepšim mjestom za život. Ja to vidim kao apsolutno redizajnirano političko djelovanje gdje su u centru svih političkih procesa kao što sam već rekao ljudi, odnosno građani.

Sa kojim odbornikom ste privatno u najboljim odnosima?

Gotovo sa svim odbornicima sam u dobrim odnosima, nevezano od stranke kojoj pripadaju, a prije svega sa koleginicom Tatjanom Čičić Odžaković sa kojom sam pokrenuo osnivanja Političko građanskog fronta. Mnogi od njih su kvalitetne i životno ostvarene osobe koje su građani prepoznali i birali zbog njihove želje da na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu razvoju grada. Svi oni koji budu otvoreni za saradnju maksimalno će biti uključeni u moj rad, jer smatram da zajedničkim radom možemo napraviti mnogo više za Banjaluku.

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog