Banja Luka

Hummus House Bar: Dašak Istoka u srcu Banjaluke! (FOTO)

Otvaranje novih restorana i kafića u Banjaluci uvijek privuče pozornost šire javnosti, ali ono što je posebno bilo zanimljivo jeste otvaranje restorana izraelske hrane, 5. juna ove godine. U sklopu hotela „Palas“, u prizemlju, svoja vrata je otvorio Hummus House restoran, čime je banjalučka ugostiteljska scena postala bogatija za još jedan objekat.

Restoran odiše toplinom, udobnošću i opuštenom atmosferom, koju dočaravaju zvuci izraelske muzike i ljubazno osoblje. U sklopu restorana postoji i prodavnica zdrave hrane, gdje možete da kupite raznorazne začine.


Istočnjački način života simbolizuje zdravlje i dugovječnost, što podrazumijeva poseban način pripreme hrane, a to je da hrana ne bude samo egzotična već prije svega zdrava. Ovaj trend je u zadnje vrijeme sve prisutniji i kod nas, a sad i u Banjaluci imamo mjesto gdje je mistika i autentičnost Levanta i egzotika Mediterana pretočena u aromu i miris jela koje osvaja čitav svijet.

„Vidjeli smo da je primjena zdrave hrane u zadnje vrijeme i ovdje doživjela veliku ekspanziju, pa smo odlučili da otvorimo restoran zdrave hrane. Zadovoljni smo posjetom Banjalučana, s obzirom da radimo tek dva mjeseca. U planu nam je otvaranje još jednog restorana u Kampusu Univerziteta u Banjoj Luci. A ako sve krene kako smo planirali, širićemo se i u druge gradove“, rekao nam je naš ljubazni domaćin Ami Rudich, inicijator i menadžer restorana.


Falafel, humus, salata od  sočiva, razni deserti kao što je čuveni halva sladoled, samo su dio ponude u kojoj možete uživati po izuzetno solidnim cijenama. Ono što se posebno izdvaja je čuveni falafel. Slasne i ukusne kuglice koje se prave od leblebija (slanutka), a služe se sa humusom i raznim svježim salatama, spremljenim prema egzotičnim receptima Bliskog Istoka. Odlikuje ga poseban i lagan okus. U Izraelu je falafel zapravo brza ulična hrana. Radi se o organskom proizvodu bez glutena i velike hranljive vrijednosti, idealnom za vegane i vegeterijance, ali i sve one koji paze na ishranu i zdravlje.

„Planiramo da na zimu naš meni obogatim i raznim drugim specijalitetima iz izraelske kuhinje, tako da ćemo imati još bogatiju ponudu“, ističe Rudich.


Hummus House je mjesto gdje možete probati humus i falafel po originalnoj izraelskoj recepturi, i mjesto koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim i kojem ćete se rado vraćati.


Autor: Danka Savić

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog