Svijet

Putin: Moguća je planetarna katastrofa! (VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da "vojna histerija oko Sjeverne Koreje može voditi ka planetarnoj katastrofi i gubitku velikog broja života". Putin nije želeo da odgovori na pitanja o tome da li je razočaran u Trampa, već je kratko rekao da on i Tramp nisu mlada i mladoženja.

Putin je to rekao na konferenciji za novinare poslednjeg dana BRICS konferencije (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika) koja se održava u Kini.

"Pjongjang neće odustati od svog vojnog programa pod pritiskom sankcija i vojnih prijetnji", kazao je Putin.

Sjeverna Koreja je odabrala da se konfrontira sa svijetom, pa uspješno razvija nuklearno naoružanje.Oni će jesti travu, ali svoj program neće zaustaviti sve dok se ne osjećaju sigurnim. Šta može vratiti i obnoviti sigurnost? Obnova međunarodnog prava, rekao je Putin.

Putin o Trampu: Nismo mi mlada i mladoženja

Putin se danas uzdržao od kritika na račun predsjednika SAD Donalda Trampa. Na konferenciji za novinare u Sjamenu, gdje učestvuje na samitu BRIKS-a, Putin nije želeo da odgovori na pitanje da li je razočaran u Trampa niti da li misli da je američki predsjednik "naivan".

Kako su prenijele ruske agencije, Putin je kratko odgovorio da Tramp i on nisu mlada i mladoženja.

Upitan kakav bi bio stav Rusije u slučaju da američki predsjednik bude opozvan, Putin je odgovorio da bi bilo "sasvim pogrešno" da Rusija komentariše američku unutrašnju politiku.

Predsjednik Rusije najavio je da bi mogao da naredi da dodatnih 155 američkih diplomata napusti Rusiju, kao odgovor na sankcije Vašingtona u vezu sa ukrajinskom krizom.

Vašingtonu je u julu poručeno da smanji broj svojih diplomata u Rusiji sa 755 na 455, što odgovara broju ruskih diplomata koji borave u SAD.

Međutim, Putin je danas objasnio da od 455 ruskih diplomata u SAD njih 155 rade pri misiji UN tako da bi broj američkih predstavnika u Rusiji trebalo smanjiti za dodatnih 155.

 

Izvor: N1 
Komentari
Blog