Vijesti

Nastavljena sjednica NSRS, policija spriječila ulazak opozicije u malu salu (VIDEO)

Poslanici vladajućih stranaka u Narodnoj skupštini RS nastavili su prekinutu sjednicu u maloj sali Parlamenta Srpske.

Predstavnici opozicije pokušali su da uđu u malu salu, ali ih je u tome spriječila policija. Kako je javila Alternativna televizija, kordon policije nalazi se na spratu zgrade Parlamenta Srpske, a poslanici opozicije zaustavljeni su na stepenicama.

Nakon što ih policija nije pustila u salu, poslanici opozicije su se povukli u prizemlje gdje su najavili pokretanje inicijative za smjenu predsjednika NSRS Nedjeljka Čubrilovića i sekretara ove institucije.

Oni su, podsjećamo na jutrošnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske ultimativno zatražili da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta, što nije prihvaćeno, nakon čega su danas blokirali rad parlamenta Srpske.

Kao kompromisno rješenje ponuđeno im je da naredna sjednica bude održana za 15 dana, kada bi bile razmatrane tačke koje opozicija traži, što oni odbijaju.

Poslanici opozicije, podsjećamo, sinoć su fizički blokirali sto u sali parlamenta za kojim sjedi skupštinsko rukovodstvo, zahtijevajući održavanje sjednice skupštinskog Kolegijuma.

 

Izvor: ATV

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog