Vijesti

Krompir Nikole Špirića završio u vremenskoj prognozi RTRS-a (FOTO-VIDEO)

Fotografije zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića, na kojima se vidi kako sakuplja izvađeni krompir, završile su u vremenskoj prognozi Javnog radio-televizijskog servisa Republike Srpske (RTRS).

Javni servis Republike Srpske prikazao je fotografiju Špirića golog do pojasa u informaciji kojom je javnost obavijestio o uspješnoj berbi krompira na imanju SNSD-ovog zastupnika u selu kod Drvara.

"Jučerašnje fotografije stižu s imanja profesora Nikole Špirića, koje se nalazi nadomak Drvara. Da vremenske prilike koje su pogodile ovo ljeto naš region nisu uticale na uspješnu berbu poljoprivrednih kultura, u ovom slučaju krompira, pokazuju fotografije koje upravo gledamo'', kazala je voditeljka RTRS-a.



RTRS je česta meta kritika građana, ali i političara u BiH koji smatraju da je ovaj mediji u isključivoj službi politike predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i generalno vladajuće strukture u Republici Srpskoj.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) izrekla je nedavno RTRS-u jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 29.000 KM radi utvrđenog kršenja Kodeksa o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija.

Kako stoji u objašnjenju odluke, utvrđeno je da 78 analiziranih izdanja "Dnevnika" počinje informacijom fokusiranom na mišljenje ili aktivnosti Milorada Dodika ili prenošenjem njegove izjave u bilo kojem svojstvu - predsjednika RS ili predsjednika SNSD-a te prenošenjem mišljenja SNSD-a u vlasti Republici Srpskoj bez ikakvog kritičkog osvrta.

Utvrđeno je da je RTRS kroz informativni program kontinuirano tendenciozno promovisao interese jednog političkog subjekta, kroz selektivan pristup izvještavanju, konstantno tretiranje favorizovanih pojedinaca ili subjekata u pozitivnom kontekstu, što je uzrokovalo da kroz niz emitovanja programskih sadržaja prevlada jedno mišljenje ili stanovište kada se radi o svim političkim, privrednim ili drugim temama od javnog interesa.

 

Izvor: Klix
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog