Svijet

Zaharčenko podržao ideju o razmjeni zarobljenika

Šef samoproglašene Narodne Republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko rekao je da podržava inicijativu za razmjenu zarobljenika između Ukrajine i Donbasa i da je potrebno voditi se principima humanosti.

"Saglasan sam sa stavom predsjednika Rusije Vladimira Putina o razmjeni zarobljenika jer je to u skladu sa principima republike", rekao je on, prenijela je lokalna novinska agencija.

On je rekao da pitanje razmjene zarobljenika ne treba da bude pitanje rata i trgovine. On je podsjetio da je 2014. godine stotine ukrajinskih zarobljenika on vraćao njihovim porodicama u zamjenu za obećanje da se neće vratiti u rat, javlja TASS.

"Građanski rat neće dobiti onaj koji je jači na bojištu, već onaj koji je vođen moralnim principima i koji sačuva ljudskost", rekao je Zaharčenko.

Ruski predsjednik Vladimir Putin podržao je juče prijedlog lidera ukrajinskog pokreta "Ukrajinski izbor-pravo naroda" Viktora Medvedčuka o razmjeni zarobljenika između Ukrajine i samoproglašenih relublika Donjeck i Lugansk.

"Učiniću sve što ja mogu, razgovaraću sa rukovodstvom republika Donjeck i Lugansk", rekao je Putin nakon što je saslušao Medvedčuka.

 

 
Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog