Vijesti

Dodik: Srpska talac neispunjavanja obaveza iz reformske agende

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tokom razgovora sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom da je Srpska opet talac neispunjavanja obaveza iz takozvane reformske agende i aranžmana sa MMF-om sa drugih nivoa vlasti i izrazio negodovanje zbog direktne štete koju Republika Srpska zbog toga trpi.

Dodik je podsjetio Vigemarka da je Republika Srpska uspješno sprovela sve obaveze iz takozvane reformske agende, kao i obaveze iz aranžmana sa MMF-om. 

Dodik i Vigemarak su tokom današnjeg sastanka u Banjaluci, između ostalog, razgovarali o reformskim procesima u BiH i obavezama koje BiH mora da ispuni u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Razgovarano je i o zakonu o akcizama, te potrebi da se jedno takvo zakonsko rješenje usvoji, za šta do sada u parlamentu BiH nije bilo većine. 

Predsjednik Srpske je i ovom prilikom podržao usvajanje zakona o akcizama koji je utvrdio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje, te istakao da je uvjeren da bi primjenom tog zakona Republika Srpska mogla dodatno da ulaže u svoju infrastrukturu, zdravstvo i poljoprivredu. 

 

Izvor: srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog