Svijet

Deset najjeftinijih gradova za život

Internet stranica Expatistan koja se bavi analizom cijena hrane, pića, odjeće, kućnih potrepština, stanovanja, troškovi, prevoznih sredstava i drugih svakodnevnih troškova, napravila je spisak najjeftinijih mjesta za život na kraju 2017. godine.

Prema njihovoj analizi Odesa je najjeftiniji grad za život. Ukrajinska pomorska luka dobila je ovu titulu zbog niskih cijena hrane, stanovanja i drugih životnih troškova.

Na primjer, ručak u restoranu u poslovnoj zoni pojedinac će platiti 3.70 evra (piće je uključeno u cijenu), litar goriva za automobile košta oko 0.80 evra, a pola litre domaćeg piva u trgovini 46 centi, dok pola litra točenog piva u kafiću košta 93 centa.

U Odesi dvije ulaznice za bioskop koštaju šest evra, dok za prelazak udaljenosti od 8 kilometara taksijem treba izdvojiti dva i po evra. Mjesečna cijena za najam stana od 45 kvadratnih metra košta 194 evra, dok će vas troškovi koštati još dodatnih 26 evra.

Zanimljivo je da se na skali 10 najjeftinijih mjesta za život na kraju 2017. godine uz Odesu nalazi čak sedam indijskih gradova i dva afrička grada.

Deset najjeftinijih gradova za život na kraju 2017. godine:1. Odesa, Ukrajina
2. Bubanešvar, Indija
3. Kočin, Indija
4. Džajpur, Indija
5. Ahmedabad, Indija
6. Koimbator, Indija
7. Kairo, Egipat
8. Kolkata, Indija
9. Hajderabad, Indija
10. Tunis, TunisIzvor: B92Twitter
Anketa

Gdje planirate doček Nove godine?

Rezultati ankete
Blog