Republika Srpska

Elektrokrajina uvodi digitalna brojila investicija vrijedna 30 mil. KM

Zavisno preduzeće Elektrokrajina Banjaluka je u 2017. godini smanjila distributivne gubitke na najniži nivo u posljednjih 30 godina kroz ciljane investicije i sistemske kontrole otkrivanja krađe električne energije, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol Elektrokrajine Predrag Klincov rekao je Srni da su distrubitivni gubici za 11 mjeseci ove godine iznosili 12,8 odsto, što je za 0,4 odsto manje u odnosu na isti period 2016. godine.

"Namjenska ulaganja u rekonstrukciju distributivne mreže sa izmještanjem mjernih mjesta i uvođenjem daljinskog očitavanja potrošnje električne energije su se pokazale kao najefikasnije sredstvo za smanjenje distribitivnih gubitaka. Pored toga, provodimo i stalne mjere na kontroli i suzbijanju neovlaštene potrošnje što daje pozitivne rezultate", navodi Klincov.

On je rekao da najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj na proljeće planira otpočeti novi trogodišnji investicioni ciklus rekonstrukcije distributivne mreže i instalisanje 30.000 digitalnih brojila vrijedan skoro 30 mil KM.

Prema njegovim riječima, to će dodatno uticati na "rezanje" distribitivnih gubitaka i poboljšanje usluge snabdijevanja kupaca električnom energijom.

 

Izvor: Srna

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog