Vijesti

Spavanje u avionu među krošnjama drveća

Na 15 metara iznad zemlje prve komšije su majmuni i ljenivci, a i samo spavanje u avionu starom oko 50 godina iskustvo je koje se ne zaboravlja...

Ako ste ikada htjeli spavati u Boingu 727, tromotornom avionu uskog trupa i srednjeg doleta to možete učiniti u Kostarici. Najzelenija zemlja na svijetu čiji su krajolici vrijedni pažnje nudi pregršt razloga za posjetu.

Ne dobijete li od silnih ljepota osjećaj kao da hodate par centimetara iznad zemlje, to možete iskusiti između Tihog okeana i Nacionalni park Manuel Antonio. Na 15 metara od tla u vintage avionu koji je prvi put poletio 1963. godine gosti se osjećaju kao da spavaju među krošnjama drveća.

Vlasnici su napušteni avion spasili od propadanja na aerodromu San Jose i smjestili u kostarikansku džunglu. Nakon popriličnih zahvata oko restauracije i uređenja interijera prenamijenjen je u apartman s dvije spavaće sobe, kupatilom i kuhinjom. Možete očekivati minimalistički ručno rađen drveni namještaj, kao i dobru klimatizaciju. Komšije će vam biti majmuni i ljenivci kojima možete poželjeti dobro jutro ugledate li ih na okolnim granama. Cijena noćenja kreće se od oko 400 evra.

Vrijedi posjetiti i Manuel Antonio, najmanji kostarikanski nacionalni park koji ima veliku raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, a posjetioce privlače i četiri plaže s karakterističnim svijetlim pijeskom unutar njegovih granica.

 

Izvor: dnevnik.hr

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog