Banja Luka

Odgođena sanacija paviljona SC "Nikola Tesla"

Sanacija paviljona SC "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji su oštećeni nakon olujnog vremena u decembru prošle godine, odgođena je zbog ulaganja žalbe na izabrane izvođače radova.

Dobojske firme "Proda-mont" i "Boro-term" su prvobitno na javnom tenderu bile izabrane kao najpovoljniji izvođači radova dva paviljona i menze SC "Nikola Tesla". Nakon ulaganja žalbe jednog od ponuđača procedura javne nabavke još nije završena.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS saopštili su da je u toku rok za žalbe.

Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" Zoran Babić, istakao je da je ulaganje žalbi dodatno odgodilo sanaciju doma, i da sigurno mjesec dana može da se čeka na odgovor Komisije za razmatranje žalbi i njihovo konačno rješenje.

Babić kaže da se situacija sa SC "Nikola Tesla" mora definisati do oktobra jer konkurs za smještaj traje do oktobra, a useljenje u dom počinje u novembru.

Studenti očekuju da će radovi početi što prije i da će se okončati do nove akademske godine, jer im je kako kažu dosta da se guraju u malim sobama.

Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija obezbjedili su 2,7 miliona KM za sanaciju prva dva paviljona i restorana SC "Nikola Tesla".

 

Izvor: nezavisne

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog