Region

Srbijanski MUP neće dozvoliti okupljanja u Hrtkovcima

Nakon najave više političkih organizacija o mogućem okupljanju u Hrtkovcima, ministar unutrašnjih poslova Srbije najavio je da policija takve skupove neće dozvoliti. Država Srbija ne dozvoljava bilo kakvo ugrožavanje reda i mira, niti sloboda građana, rekao je on.

"Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja", rekao je ministar novinarima u Palati "Srbija" gdje je sa ambasadorom Akselom Ditmanom potpisao Protokol o primopredaji 20 vozila za graničnu policiju.

Ulica, napominje, nije mjesto za to. Podsjećamo, lider radikala Vojislav Šešelj je juče na konferenciji za medije ponovio da je Srpska radikalna stranka ponosna na svoj miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Đurđevdan.

Zatim su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka najavile da će na istom mjestu i isti dan održati kontramiting, ukoliko miting radikala ne bude zabranjen.

Na pitanje o sukobu Šešelja i pripadnika policije, Stefanović je rekao da sukoba u Skupštini nije bilo, javlja RTS. Dodao je ulaz u zgradu Narodne skupštine, u dijelu gdje se to navodno dogodilo, nije pokriven kamerama i da zato nema snimka.

"Za sve što se događa kada je policija umešana postoje službene beleške. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", istakao je Stefanović.

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog