Republika Srpska

Banka Srpske prodaje zgradu u Banjaluci za pet miliona KM

Stečajna upravnica Banke Srpske Mirjana Golić zakazala je za 28. maj novu licitaciju za prodaju imovine na kojoj će potencijalni kupci moći da kupe glavnu zgradu banke u Banjaluci sa opremom za 5,09 miliona KM.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci na prvoj licitaciji prodavana je za 8,5 miliona KM, a na drugoj za 7,6 miliona KM, ali kupaca nije bilo.

Sada će objekat u Banjaluci, kao i onaj u Bihaću, kupci moći da kupe po 40 odsto nižoj cijeni od procijenjene.

Poslovna zgrada banke u Banjaluci procijenjena je na 8,48 miliona KM, što znaći da će zainteresovani moći da je kupe za nešto više od pet miliona KM, dok je procijenjena vrijednost zgrade sa opremom u Bihaću 1,97 miliona KM tako da najniža cijena po kojoj će ona moći da bude prodata iznosi 1,18 miliona KM.

Na prodaju će biti ponuđen i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice (Šeher) po minimalnoj cijeni od 1,08 miliona KM. Osim cijene, potencijalni kupac Banjko rekreativnog centra moraće da ispuni i druge uslove, među kojima su, stavljanje objekta u funkciju, zapošljavanje radnika, kao i uslov kojim se obavezuje da pet godina ne može prodati ovaj centar.

Pored ovih objetaka banka će na prodaju ponuditi i brojne druge nekretnine, ali i pokretnu imovinu.

Na prethodne dvije licitacije banka nije uspjela da proda imovinu značajnije vrijednosti.

 

Izvor: Capital
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog