Vijesti

Matvijenko stigla u Banjaluku (FOTO)

Valentina Matvijenko, predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, stigla je u Banjaluku. Tokom posjete razgovaraće sa zvaničnicima Republike Srpske i obratiti se poslanicima u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Matvijenko je na banjalučkom aerodromu dočekao predsjednik Narodne Skupštine, Nedeljko Čubrilović, uz najviše počasti i tradicionalne nošnje i igre, nakon čega je delegacija krenula ka palati Predsjednika.

U Palati Republike u Banjaluci počeo je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko.

Dodik je Matvijenkovu prethodno dočekao ispred Palate Republike, gdje je postrojena počasna jedinica policije, a policijski orkestar intonirao himne Rusije i Srpske. 

Rusku delegaciju su dočekali ministari u Vladi Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, šef Predstavništva Srpske u Moskvi Duško Perović, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, te gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. 

Nakon sastanka Dodika i Matvijenkove, počeće i sastanak delegacija Republike Srpske i Savjeta Federacije. 

Podsjećamo, Matvijenko je juče u Sarajevu izjavila da je Rusija garant Dejtonskog sporazuma i da podržava konstruktivne i sadržajne pregovore, kako u Sarajevu, tako i u Banjaluci. 

Nakon toga, obratila se delegatima doma naroda Parlamenta BiH, ističući da je vrijeme da prestane protektorat u BiH.

 

Izvor: Agencije
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog