Banja Luka

Banjaluka: Počela obnova paviljona jedan i dva Studentskog centra

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je danas ozvaničen početak obnove paviljona jedan i dva Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci koji su oštećeni u nevremenu u decembru prošle godine, a vrijednost radova je oko 2,8 miliona KM.

- Izvođač treba da uradi određene pripreme koje se ogledaju u obezbjeđenju gradilišta. Vjerovatno će već sutra početi radovi na samom objektu - rekao je Malešević.

Radovi na objektima paviljona jedan i dva i studentskog restorana podrazumijevaju i kompletnu rekonstrukciju i sanaciju svih oštećenih prostora. Malešević je naveo da je rok za izvođenje radova 120 dana i da bi oni trebalo da budu završeni do početka septembra.

Sredstva za obnovu paviljona jedan i dva i studentskog restorana od 2.808.317 KM obezbijedila je Vlada Srpske iz budžeta.

Direktor Studentskog centra "Nikola Tesla" Zoran Babić je rekao da su ugovori o smještaju sa studentima potpisani zaključno sa 30. junom i da bi poslije tog datuma studenti trebalo da isele kako bi radovi mogli nesmetano da se odvijaju.

Goran Prodić, direktor firme Proda-Mont iz Doboja, izvođača radova, rekao je da su predstavnici Republičke direkcije za obnovu i izgradnju danas zvanično uveli u posao ovo preduzeće. Naveo je da je investitor pribavio građevinsku dozvolu i da već od sutra intenzivno počinju radovi.

Projekat predstavlja rekonstrukciju objekata i da će sve ostati u postojećim dimenzijama, ali renovirano i rađeno po novim standardima.

Predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" Ljubiša Karlica je rekao da su studenti zadovolji jer su počeli radovi na rekonstrukciji i izrazio očekivanje da će izvođač ispoštovati rok, te da će oni biti završeni prije naredne akademske godine, što je kako je rekao, važno zbog useljenja studenata.

Ministar Malešević potpisao je 19. aprila ugovor sa izabranim izvođačem radova o obnovi studentskih paviljona jedan i dva Studentskog centra "Nikola Tesla" u vrijednosti 2.808.317 KM.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog