Vijesti

Najmanje povjerenje građana Srpske uživa ministar Lukač, a najviše Čordaš

„Kojeg ministra iz Vlade Republike Srpske treba zamijeniti?", glasilo je pitanje anketa koju je prošle sedmice sproveo portal Frontal.

Prema brojnim komentarima anketa je pokazala da veliki broj građana Republike Srpske nema povjerenje u čelne ljudi ministarstava Srpske te smatraju da većinu treba zamijeniti.

U anketi je učestvovalo 1 230 čitalaca koji su imali mogućnost da glasaju za jednog od 16 ponuđenih ministara. Obrađivanjem rezultata anekte pokazalo se da najmanje povjerenje građana uživa ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je imao najviše glasova za zamijenu sa te pozicije (393).


Poslije Lukača, najviše glasova su imali ministar zdravstva i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić 209 i Dane Malešević ministar prosvjete i kulture RS 151. 

Ništa manje povjerenje građana nisu dobili ni ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić (91 glas), ministar finansija RS Zoran Tegeltija (85), ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić (73) te ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović (57).

Najviše povjerenja prema ovoj anketi građani imaju u ministra za izbjegle i raseljene osobe Republike Srpske Davora Čordaša koji je dobio svega 9 glasova, kao i u ministra trgovine i turizma RS Predraga Gluhaković koji je takođe imao svega 9 glasova. 


 

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog