Region

Ubjedljiva pobjeda DPS-a u devet od 11 opština u C. Gori

Demokratska partija socijalista pobijedila je na lokalnim izborima u devet opština, Socijaldemokrate u Plavu, a Bošnjačka stranka u Rožajama, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje.

DPS je pobijedio u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Žabljaku, Kolašinu, Pljevljima i Šavniku. 

Koalicija okupljena oko DPS-a imaće apsolutnu vlast u Podgorici, Bijelom Polju, Danilovgradu, Žabljaku, Pljevljima, Šavniku i podgoričkoj opštini Golubovci. 

U Baru DPS ima većinu sa tradicionalnim partnerima - Socijaldemokratama, a u Kolašinu može da formira vlast sa Socijaldemokratama i Grupom građana "Šule i Mikan". 

Koalicija oko DPS-a pobijedila je na lokalnim izborima u Podgorici i imaće 32 odbornika od 61 u Skupštini opštine Podgorica. 

Koalicija Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta imaće 17 odbornika. Savez Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije biće zastupljen sa osam odbornika. Socijaldemokrate Ivana Brajovića imaće tri odbornika, a Albanska alternatina jednog. 

DPS je pobijedio na lokalnim izborima u Pljevljima sa 53,6 odsto glasova. Demokratska Crna Gora osvojila je 19,9 odsto glasova, a koalicija Nove srpske demokratije, Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene 13,3 odsto. 

Podršku 11,4 odsto birača dobila je koalicija "Za spas Pljevalja". 

U Baru je DPS osvojio 34,3 odsto glasova, Socijaldemokrate 18,5 odsto, a Radomir Novaković Cakan 12,4 odsto. 

Koaliciju Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA podržalo je 11,5 odsto građana, a Socijaldemokratsku partiju 6,8 odsto. Koalicija Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije osvojila je 6,4 odsto glasova birača, Bošnjačka stranka četiri odsto, a Prava Crna Gora 3,1 odsto. 

Koalicija okupljena oko DPS-a pobijedila je na izborima u Bijelom Polju sa 58,7 odsto glasova, Demokratski front je osvojio 9,4 odsto, koalicija Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA 8,5 odsto, a Socijalistička narodna partija 7,7 odsto. 

Socijaldemokratsku partiju podržalo je sedam odsto građana, Ujedinjenu Crnu Goru 3,8 odsto, a Srpsku koaliciju 3,1 odsto. 

DPS je u Kolašinu osvojio 39,3 odsto glasova, Demokratska Crna Gora 18,5 odsto glasova, savez Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije 15,3 odsto, a Grupa birača "Šule i Mikan" zajedno sa građanima Kolašina 9,5 odsto glasova. 

Socijaldemokrate je podržalo 8,4 odsto birača, a Socijaldemokratsku partiju 6,8 odsto. 

U Danilovgradu je DPS pobijedio sa 51,8 odsto glasova. Koalicija Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA osvojila je 19,6 odsto glasova, Narodna koalicija 8,4 odsto, a koalicija Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene 6,5 odsto. 

Socijaldemokrate je podržalo 5,7 odsto glasača, Pravu Crnu Goru 4,2 odsto, a Socijaldemokratsku partiju 3,7 odsto. 

Socijaldemokrate su pobijedile na lokalnim izborima u Plavu sa 28,2 odsto glasova. Bošnjačka stranka osvojila je 20,3 odsto, DPS 19,7 odsto, Socijaldemokratska partija 10 odsto, a koalicija Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije 8,5 odsto. 

Albansku alternativu podržalo je 4,9 odsto birača, Grupu birača "Biram Plav" 4,5 odsto, a Demokratsku Crnu Goru 3,2 odsto. 

Bošnjačka stranka pobijedila je na lokalnim izborima u Rožajama sa osvojenih 50,8 odsto glasova. 

Na lokalnim izborima, održanim juče, pravo glasa imalo je 306.722 građana Crne Gore.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog