Vijesti

Sutra Forum boraca Republike Srpske

Sutra će se u Banjaluci održati Forum boraca Republike Srpske, koji se organizuje povodom 25 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske.

Cilj foruma, na kojem će biti više od 150 učesnika, je da se sagleda uloga vojske i policije, odnosno demobilisanih boraca u odbrambeno–otadžbinskom ratu iz čije je borbe proistekla Republika Srpska.

Program Foruma se sastoji od nekoliko sesija a to su: "Uloga Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova RS u stvaranju i odbrani Republike Srpske", "Kako je započeo Građanski rat na prostoru bivše Jugoslavije", "Vijekovno stradanje i zatiranje Srba u Bosni i Hercegovini" i "Društvena uloga Boračke organizacije Republike Srpske".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće sutra na Forumu boraca, dok je završno obraćanje predviđeno za predsjednika BORS-a Milomira Savčića.
 
Ovaj naučno svečani skup će se održati u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa početkom u 11 časova.
 
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske.
 
„U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, Vama i svim članovima Boračke organizacije Republike Srpske upućujem najiskrenije čestitke povodom obilježavanja 25 godina od osnivanja Boračke organizacije Republike Srpske. Doprinos koji su naši borci dali u borbi za stvaranje i očuvanje Republike Srpske je nemjerljiv i zbog toga imamo odgovornost da njegujemo duboko poštovanje i trajno čuvamo sjećanje na njihova hrabra djela", navodi se u čestitki.
 
 
 
Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog