Banja Luka

"Ljeto na Vrbasu" ove godine posjetilo 5.000 ljudi

Tradicionalnu manifestaciju "LJeto na Vrbasu" ove godine posjetilo je oko 5.000 ljudi, preliminarni su podaci banjalučke Turističke organizacije.

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banjaluke Zoran Sanković rekao je Srni da je ove godine najveću pažnju posjetilaca izazvao zip-lajn, odnosno spuštanje sajlom preko rijeke Vrbas, te bioskop na otvorenom i "Ples pod zvijezdama". 

On je dodao da će zbog velike zainteresovanosti biti omogućeno spuštanje zip-lajnom preko Vrbasa i sutra, te u subotu i nedjelju, 4. i 5. avgusta, od 17.00 do 20.00 časova. 

On je dodao da je ovaj vid rekreacije odlično prihvaćen, te da se zip-lajnom spustilo oko 300 ljudi. 

"Mladići koji su na tome radili jedva su stizali da prime sve zainteresovane koji su čekali u redu da bi pomoću sajli prešli sa jedne strane Vrbasa na drugu, kod tvrđave Kastel", naveo je Sanković. 

Sanković je ocijenio da su ovogodišnje novine naišle na fantastičan prijem kod posjetilaca "LJeta na Vrbasu", te da je odziv bio odličan. 

Prema njegovim riječima, u bioskopu na otvorenom na tvrđavi Kastel više od 500 posjetilaca je pogledalo ruski film "Viking". 

"Riječ je o istorijsko-akcionom filmu. Do posljednjeg trenutka nismo znali kako će ljudi reagovati, međutim kad smo postavili svu opremu, svega 45 minuta prije puštanja narod je namjenski došao na projekciju i odjednom se okupilo oko 500 ljudi, pa možda i više, tako da je to ostavilo dobar utisak", rekao je Sanković. 

Manifestacija "LJeto na Vrbasu" završena je "Plesom pod zvijezdama", koji je održan na plaži kod dvorane "Obilićevo", a koji su otvorili članovi plesnog kluba "Gema". Oni su animirali prisutne da im se pridruže na podijumu, pa je pod zvjezdanim nebom plesalo nekoliko stotina ljudi. 

Prvu manifestaciju na Vrbasu organizovali su članovi Kluba akademičara Banjaluka, 1953. godine, pod nazivom "Karneval na Vrbasu". 

Krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka manifestacija je promijenila ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1995. nosi današnji naziv. 

Ideja za naziv manifestacije "LJeto na Vrbasu" data je s ciljem objedinjavanja dešavanja u toku ljeta na rijeci Vrbas i njenim obalama. 

Ovogodišnje "LJeto na Vrbasu" trajalo je od 22. do 29. jula. 

 

Izvor: srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog