Banja Luka

Banjaluka: Debata o potrebi za nastavkom reformi u BiH

Danas se u Hotelu Bosna, u Banjaluci, održava druga debata o potrebi za nastavkom reformi u BiH.

S ciljem naglašavanja potrebe za nastavkom reformi, Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini (EUSR) organizovala je niz diskusija s akademskom i poslovnom zajednicom, studentima, te predstavnicima nevladinog sektora.

Na javnoj debati u Banjaluci kao uvodničar govorila je ambasadorica SAD-a u BiH Morin Kormak, koja je istakla da cilj nije da se samo govori o problemima nego da se učesnici fokusiraju na rješavanje problema.

Kormakova je istakla da su najprije potrebne promjene u obrazovanju, ali i da su nam potrebni politički lideri koji će obaviti taj težak posao reformi.

Obrazovanje, poslovi i ekonomski rast su najvažnija pitanja o kojima će se danas razgovarati.

Iako je najavljen kao jedan od učesnika javne debate, ambasador EU u BiH Lars-Gunar Vigemark nije prisustvovao današnjem panelu, a kako je navedeno Vigemark je morao otputovati za Sarajevo zbog zdravstvenih razloga.

Na panelu učestvuju predsjednik Upravnog odbora Biznis kluba Banjaluka Branko Kecman, predstavnik Udruženja poslodavaca Saša Trivić i profesor Ekonomskog fakulteta Banjaluka Goran Radivojac.

Prva javna debata održana je u Sarajevu. 

Američka ambasada u BiH je na svom zvaničnom twitter nalogu napisla da je ovo velika prilika da se pozabave nekim od najznačajnijih reformi, ali su i izrazili žaljenje što je Ekonomski fakultet u Banjaluci odlučio da ne bude njihov domaćin, ali da razumiju da su studentima ipak ispiti najvažniji.

 

 

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog