Sport

Више од 220 такмичара на 24. меморијалу „Рајко Кушић“ у Палама

Меморијални турнир „Рајко Кушић“ окупио је данас у СПЦ „Пеки“ у Палама око 225 такмичара из 24 клуба из Републике Српске и ФБиХ, уз којег је, паралелно, организовано и Првенство Републике Српске за сениоре до 23 године.

Предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић рекао је новинарима да због обавеза у својим календарима џудисти из Србије и Црне Горе нису могли учествовати на 24. меморијалу посвећеном икони паљанског и српског џудоа Рајку Кушићу – Куши.


„То је посљедњи званични турнир у нашем календару, а што се тиче самог турнира, он се увијек одржавао, чак и за вријеме рата, а сада је нашао своје мјесто на Палама“, рекао је Павловић.

Предсједник Џудо клуба „Рајко Кушић – Куша“ из Пала Његош Пољаковић истакао је важност организовања овог турнира, те додао да их радује што је ове године на борилиштима велики број младих такмичара.

„Надамо се да ће неки од њих израсти у такмичаре попут браће Мајдов, који ће доносити одличја са свјетских борилишта“, каже Пољаковић.

Он додаје да паљански џудо клуб, који носи Рајково име, ове године броји око 70 такмичара подијељених у двије старосне групе.

Рајко Кушић - Куша био је познати југословенски и српски џудиста, и борац ВРС током рата у Босни и Херцеговини. Као спортиста освојио је 53 медаље и 24 пехара. Био је двоструки сениорски првак Југославије у џудоу (1983. и 1986 године). Као борац, одликован је Орденом Карађорђеве звијезде II реда. 

Живот Рајка Кушића се прерано завршио, 2. септембра 1994. године, када је погинуо у саобраћајној несрећи код Рогоушића, у близини својих Пала. 

Тада се угасио живот једног врхунског спортисте и младог човјека који ће остати упамћен по великим спортским побједама и побједама у отаџбинском рату.

 

Фронтал/Миљан Рашевић

 

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog