Republika Srpska

Представљен план рада и распореда активности ОЦ „Јахорина“

Припреме за отварање нове зимске 2018/19 сезоне на Јахорини теку увелико, а као увод у те припреме био је састанак оперативног тима, којем је присуствовао актуелни министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.

На састанку руководства Олимпијског центра „Јахорина“ са једне стране и представника општинских и градских структура, укључујући Туристичку организацију града Источно Сарајево и представнике удружења хотелијера, представљен је план рада и распореда активности ОЦ „Јахорина“ за наредну сезону.

„Расправљало се о обезбјеђењу услова за рад ски центра од наплате паркинга, чишћења пута и ски центра, медицинске помоћи, константног присуства полицијске патроле, инспекцијске контроле, комуналне полиције до несметаног обезбјеђења електричне енергије, расвјете и воде“, саопштено је из ОЦ „Јахорина“.

Такође, на овом састанку било је ријечи о промоцији Јахорине као туристичке дестинације, која је свакако важан сегмент једне туристичке локације озбиљних размјера, каква је ова планина заправо.

„У складу са тим прецизирани су детаљи у вези са организацијом концертних и такмичарских манифестација од којих је први по реду концерт Светлане Цеце Ражнатовић 1. децембра 2018. године, поводом званичног отварања система за вјештачко осњежавање“, додаје се у саопштењу.

У периоду од 13. до 16. децембра 2018. године, у склопу званичног отварања зимске туристичке сезоне на Јахорини биће одржана манифестација под називом „Ретро ски опенинг“, који ће уз богат забавни и такмичарски програм посјетиоцима пружити одличну забаву уз концерт Црвене јабуке.

Оперативном састанку, одржаном у хотелу „Бистрица“, поред директора ОЦ „Јахорина“ Дејана Љевнаића, присуствовали су начелници општина Пале и Трново Бошко Југовић и Драгомир Гаговић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, директор Туристичке организације Источног Сарајева Игор Тошић и други.


Подсјећамо, ски карте за нову сезону у претпродаји су од 1. октобра са попустом од 15 одсто.


Фронтал/Миљан Рашевић

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog