Sport

Večeras Zvezda - Napoli: Hoće li Zvezda slaviti kao 1991. u Bariju udaljenom 260km od Napulja?!

Ekspedicija Crvene zvezde nalazi se u Napulju gdje ih večeras očekuje duel petog kola Lige šampiona protiv Napolija. Susret počinje u 21.00 čas.

Prijatnih, za ovo doba godine, 15 stepeni dočekalo je crveno-bijele u Napulju. Trener Vladan Milojević neće moći da računa na Savića, Stojkovića i Boaćija, a pod znakom pitanja je nastup Čaušića.

Znaju crveno-bijeli da ih čeka teška utakmica, ali i u tim okolnostima igrači su optimisti.

"Kažem da nas čeka jako teška utakmica. Kao što smo pokazali protiv Liverpula, rezulat i igra zavise samo od nas i mislim da smo spremni da damo svoj maksimum", rekao je Branko Jovičić.

Zvezda će u gradu pod Vezuvom imati podršku svojih navijača. Kazna Uefe je istekla i očekuje se da oko 4.000 bude uz igrače.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred duel sa Napolijem u Ligi šampiona, izjavio je da nema razloga za strah, posebno što je u obližnjem gradu ostvaren najveći uspjeh u istoriji kluba. 

Milojević je podsjetio da je u Bariju, udaljenom samo 260 kilometara od Napulja, Zvezda postala prvak Evrope 1991. godine.

"Ne može da se zaboravi šta je bilo u Bariju, sve generacije će se toga prisjećati. Niko se u Crvenoj zvezdi nikada nije plašio, niti će se plašiti. U suprotnom ne bismo bili ovdje... Respekt Napoliju, dobar tim ima, ali bez straha", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Napulju.

Zvezda ima probleme sa povrijedama, četvorica nisu doputovala u Italiju (Stojković, Savić, Čaušić i Boaći), a roviti su Milan Pavkov i Dušan Jovančić.

"Imamo kadrovskih problema poslije meča sa Liverpulom. Pavkov je tu sa nama, kao i Jovančić, a pred meč vidjećemo koliko su spremni. Neka ostane tajna za italijanske novinare, koji vole sve da znaju, pa da sakrijemo i mi nešto", uz osmjeh je poručio trener crveno-bijelih.

Prema njegovim riječima niko se ne opterećuje zbog visokih poraza u Parizu i Liverpulu.

"Ne opterećujem se time šta je bilo, to sam i prenio igračima. Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji... Nadam se da će Zvezda i ubuduće biti učesnik ovog takmičenja", dodao je strateg Zvezde.

Milojević je dodao i da ne zna da li je Zvezda potcijenjena, kao što je poručio trener Napolija Karlo Anćeloti, ali ga jeste citirao da je "fascinantni autsajder".

"Ne gledamo kolike su nam šanse za prolaz. Najbitnije je da izađemo i pokažemo se u najboljem svjetlu. Zvezda je po meni najveći klub na Balkanu i želimo da budemo na mjestu na kome pripadamo. Hoću da uživamo i budemo ono što jesmo. Naše snove niko ne može da nam uzme, moramo da verujemo", zaključio je Milojević.

Vezni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić optimista je uoči duela sa viceprvakom Italije.

"Utakmica protiv Liverpula ulila nam je samopouzdanje. Želimo ovdje da napravimo što bolji rezultat. I što da ne, da prođemo grupu", navodi Srnić. 

 

Izvor: rts
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog