Frontal Blog Challenge

Top 5 savjeta predsjedniku da osigura prisustvo zastave Republike Srpske u predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a da ne krši Ustav BiH:

Prethodnih mjesec dana nas svakodnevno iznenađuju, ljute, ali i nasmijavaju vijesti o postavljanju zastave Republike Srpske u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Tri najpoznatija aktera ove drame su svakako Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović. Ova udarna trojka pored svih silnih problema, kojima bi se mogla baviti – prethodni mjesec dana platu su zarađivali postavljajući i uklanjajući zastave.

Tako smo iz medija mogli saznati kako izgleda taktika Komšića i Džaferovića o uklanjanju zastave, ali i čuti  stav Dodika o čitavoj ovoj situaciji. Kako bismo prekratili njihove bitke oko zastave i omogućili im da nesmetano nastave raditi svoj posao odlučili smo se ponuditi prijedloge gospodinu Miloradu Dodiku kako da obezbjedi prisustvo zastave Republike Srpske u predsjedništvu BiH.  Naravno, sve skladno sa Ustavom Bosne i Hercegovine i Zakonom o zastavi, grbu i himni:

1.) Neka kupi od narodnih para lap top od 21 "inch", na kojem naravno neće ništa raditi. Na lap top sa vanjske strane neka stavi naljepnicu u bojama zastave Republike Srpske.

 

 

 

Slika br. 1: Primjer izgleda novog predsjednikovog Lap topa na kojem neće ništa raditi

2.) Može kupiti od narodnih para novo odjelo i cipele. Šiveno po njegovoj mjeri svakako, ali u bojama zastave Republike Srpske. Kada se pojavi na sastanku može da se brani svojom slobodom izbora za odjevanje. Ako mu je previše odijelo, onda bar može neka kravata? 

  

Slika broj 2: Primjer personalizovane kravate za našeg predsjednika

3.) Neka se javi ekipi na Mycase da mu naprave maskicu za telefon. A onda neka u dogovoru sa svojom sekretaricom stalno dobija pozive tokom sastanaka, kako bi svi vidjeli zastavu Republike Srpske na njegovom i našem (od narodnih para da kupi) telefonu. 

 

Slika br. 3 Nova maskica za mobitel će oduševiti i gospodina Aleksandra Vučića

4.) Neka namjesti tender kompaniji PepsiCo Zapadni Balkan za prodaju Pepsija u Predsjedništvu.  Onda neka izlobira kod njih da u Predsjedništvu se služi personalizovani pepsi u bojama zastave Republike Srpske. Samo mu obrnu boje, šta je frka?! 

5.) Neka raspiše tender za kupovinu personalizovanih čarapa za njegovo osoblje i njega u predsjedništvu u bojama zastave Republike Srpske. Onda neka otvore instagram profil i da svaki dan stavljaju "instagram priče" kako sjede prekrštenih nogu, a u fokusu boje zastave Republike Srpske.

 

 

Slika br. 4: Personalizovane čarapice za našeg predsjednika

 

EXTRA: 

6.) Neka angažuje na „fejsbuku“ profil „Povoljna šminka Istočno Sarajevo“ i dogovori termine šminkanja svaki put prije nego ima važan događaj u Predsjedništvu. Može i ovo od narodnih para, a ideja za šminkanje može biti nešto ovako:

  

Slika br 5. : Ideja za šminku predsjednika tokom sastanaka


Tekst je duhovitog karaktera i nema namjeru da vrijeđa bilo koga. Tekst za namjeru ima da pokaže besmisao dešavanja, kojima svjedočimo prethodnih mjesec dana. Ovom prilikom apelujemo na tročlanu družinu da pronađu zajedničko riješenje i da prestanu da se brukaju sa pojavljivanjima u medijima. Radite svoj posao. 

 

 
Autor: Slobodan Blagovčanin
 
#FrontalBlogChallenge
 
 
Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.
 
Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH
 
 
Povezane vijesti:
 

 

 
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog