Svijet

Foks prekrstio Srbiju u "Serkosovobiju"

U tekstu "Foks njuza" o mogućem sporazumu Beograda i Prištine za koji se snažno zalaže američki predsjednik Donald Tramp potkrala se i jedna greška. Umjesto o Srbiji, navodi se nepostojeći entitet – Serkosovobija.

Novinarka Foks njuza Holi Mekej u svojoj analizi ističe da administracija Donalda Trampa želi da zabilježi još jedan spoljnopolitički poen ohrabrujući, kako kaže, lidere "Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Bijeloj kući".

Napominje se da je izvor Foks njuza potvrdio navode da se kosovski predsjednik Hašim Tači nedavno u Njemačkoj sastao sa tamošnjim američkim ambasadorom Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija.

U sljedećoj rečenici Mekejova objašnjava svojim čitaocima da su "tenzije između Kosova i 'Serkosovobije' toliko velike da bi mogao izbiti oružani sukob".

Izvor Foks njuza ocjenjuje da je Tramp otvorio put objema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona.

Napominje da će američki predsjednik podržati sve ono oko čega se obje strane slažu i da je, za razliku od Evropske unije, za Vašington sve na stolu.

 

 

 

 

 



Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog