Sport

Милица Кусмук одбојкашку каријеру наставља на Lynn Универзитету на Флориди

Након одличне сезоне у одбојкашком тиму Cowley колеџа у савезној америчкој држави Канзас, наша суграђанка Милица Кусмук каријеру и школовање наставља на универзитету Lynn, недалеко од Мајамија, на Флориди.

Милица каже да је до сад похађала јуниор колеџ и да је дошло вријеме да се пребаци на четверогодишње студије, па је одлучила да прихвати једну од чак 35 понуда које је имала за студирање и играње одбојке истовремено.

„Послије успјешно завршене одбојкашке сезоне добила сам око 35 понуда, које су долазиле у обзир и заиста је било тешко одлучити гдје ћу наставити своју одбојкашку каријеру и школовање“, каже Кусмук.

Она истиче да је од свих пристиглих понуда имала прилику да обиђе само 11 локација, односно универзитета, јер јој досадашње учење на претходном колеџу и обавезе у одбојкашком тиму нису пружиле довољно времена.

„Све школе су ми се допале на свој начин, али Lynn University на Флориди је имао посебну чар. Много ми се допао кампус и особље на овом универзитету. Имала сам можда и боље понуде што се тиче одбојке, али школовање је за мене било на првом мјесту“, каже Кусмук.

Она додаје да на овом универзитету студира велики број интернационалних студената из цијелог свијета, какав је и она сама, те је и то такође утицало на избор новог универзитета.

Милица истиче да је имала прилику током посјете овом универзитету да тренира са одбојкашким тимом, који се такмичи на вишем нивоу од тима за који је Кусмук играла на Cowley колеџу.


„С обзиром да никад прије нисам играла са овим дјевојкама и да се оне такмиче да доста вишем нивоу, могу рећи да сам се већ на првом тренингу добро уклопила у нови тим“, додаје Милица.

Она додаје да са новим тимом очекује да добије прилику да иде на завршни турнир „Nationals“, те да ће бити на великом искушењу, јер се у њиховој конференцији налази шампион државе у NCAA D2 дивизији.

Милица Кусмук је рођена 1998. године. Основну школу је завршила у Мокром, гдје је и живјела, док је Гимназију завршила у Палама. До 2017. са великим успјехом носила дрес ЖОК „Јахорине“, са којом је била и шампион Републике Српске. 


Играла је и за омладински тим БиХ до 16 година на Балканском првенству.

 

Фронтал

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog