Sport

Reprezentacija Brazila osvojila je Kup devet vrijednosti

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Brazila Valter Feldman i menadžer za stručni razvoj i društvenu odgovornost reprezentacije Brazila Diogo Neto primili su Kup devet vrijednosti iz ruku Svona Dramea iz Francuske, Katarine Barate i Mihela Borhesa iz Portugala i Denisa Aladeva iz Rusije, prošlogodišnjih učesnika projekta – i saznali sve o istorijatu i ciljevima ovog jedinstvenog trofeja.

Mladi ambasadori međunarodnog društveno-odgovornog projekta za djecu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” dodijelili su na stadionu “Dragao” u Portu tradicionalni Kup devet vrijednosti ovogodišnjem osvajaču ovog izuzetnog priznanja – fudbalskoj reprezentaciji Brazila. Ovaj jedinstveni Kup predstavlja devet osnovih vrijednosti projekta – prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdrav način života, mir, predanost, pobjednički duh, poštovanje tradicije i čast. Trofej je uručen pred početak prijateljskog meča između Brazila i Paname.


Reprezentacija Brazila proglašena je za društveno najodgovorniji tim od svih 32 reprezentacija koje su učestvovale na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018, a Odluka o dodjeli Kupa devet vrijednosti reprezentaciji Brazila donesena je kroz otvoreno glasanje u kome su učestvovala djeca iz 211 zemalja i regiona svijeta. Tako je Brazil postao peti tim-osvajač ove prestižne nagrade – posle FK Barselone, FK Bajerna iz Minhena, FK Al Vahda iz Damaska i FK Reala iz Madrida. 

“Kup devet vrijednosti je inovativan i rijedak trofej koji nagrađuje privrženost vrijednostima projekta – među kojima ističem fer-plej, predanost i poštovanje tradicije. One su temelj da se djeca razviju u odgovorne odrasle članove društva širom svijeta. Ponosni smo na to da smo prvi dobitnici ovog trofeja iz Latinske Amerike – čime se potvrđuje da fudbal i prijateljstvo ne poznaju granice!” naglasio je Valter Feldman Generalni sekretar Fudbalskog saveza Brazila.

“Presrećna sam što sam imala zadovoljstvo da lično uručim Kup devet vrijednosti reprezentativcima Brazila. Mislim da je uspjeh u životu teško ostvariti bez poštovanja univerzalnih ljudskih vrijednosti. Što više ljudi bude pričalo o njima i ukazivalo im pažnju – utoliko će naš život biti bolji. Kup devet vrijednosti je simbol prijateljstva, jedinstva i odgovornog odnosa prema našem društvu – u ime budućnosti djece svijeta!” napomenula je Katarina Barata, mlada učesnica projekta “Fudbal za prijateljstvo”. 


Međunarodni društveno odgovorni projekat za djecu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” održava se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. godine. Učesnici projekta su dječaci i djevojčice kao i deca-mladi novinari koji pokrivaju događaje projekta iz Međunarodnog dječijeg medija centra. Finalna manifestacija ovogodišnjeg “Fudbala za prijateljstvo” biće održana u Madridu od 28. maja do 2. juna. 


Frontal

 

 

Twitter
Anketa

U proteklih godinu dana koliko ste puta odgledali neku pozorišnu predstavu?

Rezultati ankete
Blog