Vijesti

У 2018-ој Фонд солидарности одобрио укупно 74 захтјева за лијечење дјеце

Влада Републике Српске усвојила је данас, на 15. сједници у Бањалуци, Извјештај о раду и извршењу Финансијског плана-Буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за период 01.01.-31.12.2018. године.

У 2018. години Фонд солидарности одобрио је укупно 74 захтјева за лијечење дјеце у иностранству. Ради се о 64-оро дјеце, јер је за неколико дјеце лијечење продужавано по неколико пута. 

За лијечење дјеце у иностранству Фонд солидарности је уплатио 1.541.972 КМ. Дјеца су упућивана у здравствене установе у Њемачкој, Шпанији, Аустрији, Италији, Швајцарској, Белгији, Русији, Словенији и Турској. 

Највећи број захтјева се односио на генетска испитивања (44 одобрена захтјева) док су на лијечење дјеца упућивана због тумора, леукемија, тешких ортопедских аномалија, болести ока и других обољења.

Највећи износ Фонд солидарности је одобрио за трансплантацију коштане сржи у Њемачкој и то око 240.000 еура. Комисија за додјелу средстава се до сада састала укупно 24 пута и на својим сједницама је одлучивала о пристиглим захјтевима за лијечење дјеце у иностранству.

На дан 31.12.2018. године у процедури се било 12 захтјева за одобравањем средстава за дијагностику и лијечење у иностранству. Захтјеви се рјешавају у законом предвиђеном року, с тим да уколико се ради о хитним лијечењима процедура се оконча и у знатно краћем року.

На рачунима Фонда солидарности на дан 31.12.2018. године, налазило се 6.018.220 КМ. 

Стање на рачунима је доступно на интернет страници Фонда здравственог осигурања Републике Српске (у менију Фонда солидарности - https://www.zdravstvo-srpske.org/fond-solidarnosti/stanje-na-racunu.html) и свакодневно се ажурира. На сајту су доступни и комплетни изводи из банака како би јавност имала увид у све уплате и исплате из Фонда солидарности.

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog