Vijesti

Podravka tradicionalno na Mostarskom sajmu privrede

”Znamo kamo idemo jer znamo odakle dolazimo” – poruka iz Podravke

Podravka je tradicionalno dijelom najuspješnije sajamske izložbe u Bosni i Hercegovini, ali i regiji - 22. po redu Međunarodnog Mostarskog sajma privrede.

Mostarski sajam 2019. održava se od 9. do 13. aprila, na prostoru Slobodne zone Hercegovina. Kao i ranijih godina, Podravkin izložbeni prostor postavljen je u Paviljonu 1, u samom središtu događanja.


Podravkin izložbeni prostor na Sajmu u znaku je najprepoznatljivijih Podravkinih brendova - Vegete natur, Lino lade gold i Dolcele, a Podravkini promoteri kulinarstva i ove godine, za sve posjetioce i izlagače tokom sajamskih dana, pripremaju raznovrsna jela. 

“Podravkino je strateško opredjeljenje i interes prisutnost na tržištu Bosne i Hercegovine, pa samim tim i na Mostarskome sajmu privrede, među našim partnerima i saradnicima. Ujedno, ovo je način da se susretnemo s našim kupcima – posjetiocima Sajma, da im prezentujemo novitete i inovacije u Podravkinom radu, ali i podsjetimo zbog čega su Podravka i njezini brendovi, poput Vegete s kojom ove godine obilježavamo 60 godine, traju toliko dugo.  Stoga nam je važno nastaviti i ovu tradiciju učestvovanja na Sajmu u Mostaru, koji okuplja najznačajnije privrednike u regiji. Ovo je zaista dio godine kojem se uvijek posebno radujemo i nema sumnje da će tako biti i u narednim godinama“, kazala je članica Uprave Ljiljana Šapina.


Izložbeni prostor Podravke je i na 22. Mostarskom sajmu privrede jedan od najposjećenijih gdje je centralno događanje neizostavan kulinarski kutak u kojem Podravkini promotori kulinarstva dva puta dnevno za sve posjetioce i izlagače pripremaju kulinarska iznenađenja. Posebnu pažnju Podravka je ove godine posvetila svojoj novoj zvijezdi - Lino ladi Gold koja je već osvojila sve simpatije ljubitelja krem namaza dok je Dolcela sa svojim sloganom Imaš pravo na slatko potvrdila da je omiljeni način da se zasladi dan. 

Svečanom otvaranju 22. Mostarskog sajma prisustvovale su brojne visoke zvanice - državnici iz regije koji su posjetili izložbeni prostor Podravke i HGK KK, predvođeni prof. Dr Draganom Čovićem, zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, te Predsjedavajućim Predsjadništva BiH, g. Miloradom Dodikom, Predsjednikom Republike Srbije g. Aleksandrom Vučićem te Dopredsjednikom Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine Zhangom Shenfengom.


U izložbenom prostoru Podravke i Hrvatske gospodarske komore Koprivničko-Križevačke Županije, delegacije su dočekali domaćini – Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Mirko Habijanec, predsjednik Gospodarskog vijeća Koprivničko-Križevačke Županije, te Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH.

Tradicionalna svečana Podravkina večera u organizaciji Podravke i Koprivničko-križevačke županije ove godine održaće se u Trgovačko-poslovnom centru Mepas.

Podravka je u Bosni i Hercegovini prisutna još od decembra 1992. godine. Tada je registrovano preduzeće "Podravka d.o.o. BiH". Od tada pa sve do danas bh. tržište je postalo i ostalo, pored Hrvatskog, najznačajnije tržište u regiji. Podravka BiH je po broju zaposlenih među najbrojnijim Podravkinim predstavništvima. 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog