Republika Srpska

Vlada Srbije odobrila 9,3 miliona evra za projekte u Srpskoj

Vlada Srbije danas je dala saglasnost da se Republici Srpskoj upute finansijska sredstva u iznosu od 9,3 miliona evra radi realizacije započetih projekata u raznim oblastim.

Realizacija projekata započeta je u okviru mehanizma saradnje Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković nedavno je najavio da će početkom maja, najvjerovatnije u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine, biti održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske, te nekoliko iz Federacije BiH gdje je većinsko srpsko stanovništvo sa zvaničnicima Srpske i Srbije.

Ističući da će Srbija kao pomoć za razne projekte u Srpskoj izdvojiti 9,3 miliona evra, umjesto ranije dogovorenih oko 8,5 miliona evra, Višković je rekao da bi na sastanku trebalo da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih projekata za koje se prave planovi.

Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić i drugi zvaničnici iz Srpske i Srbije.

 


Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Gdje planirate doček Nove godine?

Rezultati ankete
Blog