Vijesti

Čubrilović: 9. januar je istorijska činjenica ustanovljenja Republike Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će Srpska usvojiti izmjene zakona kojima će biti omogućeno da slavi 9. januar kao Dan Republike i istakao da je svima jasno da će Srpska i ubuduće slaviti dan svog osnivanja, u skladu sa zakonom i običajima.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović upoznao je danas članove Odbora za ustavna pitanja s tim da je Odluka Ustavnog suda BiH kojom se usvaja zahtjev dijela delegata jednog kluba u Vijeću naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana 2. stav 1. Zakona o Danu Republike Srpske zvanično zaprimljena u Narodnoj skupštini 19. aprila, da je objavljena u „Službenom glasniku BiH“ i stupila na snagu.  

On je rekao da u toj Odluci Ustavni sud nije osporio pravo Republike Srpske da proglasi i slavi svoj Dan Republike, nego da je naveo da 9. januar nije ustavan. 

Predsjednik Čubrilović je rekao da u Odluci nisu navedeni ni argumenti ni razlozi koji obrazlažu zbog čega je sud presudio na ovaj način. 

„Za Narodnu skupštinu 9. januar je istorijska činjenica ustanovljenja Republike Srpske i tako će i ostati“, rekao je on. 

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog