Kultura

Концерт Симфонијског оркестра Академије умјетности 13. маја у Банском двору

Концерт Симфонијског оркестра Академије умјетности УНИБЛ под називом "Музика као Аполон" одржаће се 13. маја у 20 часова у Културном центру Бански двор.

Концерт "Музика као Аполон" је ту да нас подсјети на љепоту и узвишеност умјетничке музике романтичарског доба. Аполон, као грчки бог свјетлости, музике и поезије, представљeн је увијек као идеал лијепог, здравог и складног. Управо жеља младих асистената и студената који носе концерт је да кроз музику донесу тај идеал на сцени. Име Аполон је дословно некад значило „онај који тјера зло, болести и несклад", што негдје може бити мото и циљ овог концерта, стоји у саопштењу Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци. 

Концерт органиизују Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Бански Двор - Културни центар уз подршку спонзора: Асоцијација композитора музичких стваралаца БиХ, Музиколошко друштво РС, "MHS" (Сарајево) - приватна пракса за физикалну терапију, "Pro Physio centar" (Сарајево) - приватна пракса за физиотерапију и рехабилитацију и "Старо мјесто" - Градишка. 

Програм:

- Ђ. Росини: Увертира из опере "Севиљски берберин"

- Ј. Свендсен: "Романса" у Ге-дуру, оп.26 за виолину и оркестар

  солиста: Милана Смиљанић, асистент

- А. Скрјабин: Концерт за клавир и оркестар у фис-молу, оп.20

- Allegro

- Adante

- Allegro moderato

 солиста: Хајрудин Мухић, студент IV године клавира

 класа: др Дејан Јанковић, доц.

 диригент: Душан В. Урошевић, асистент

 

Улаз је слободан.

 

Фронтал
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog