Svijet

Najpoznatija plaža na Tajlandu ostaje i dalje zatvorena za turiste

Žrtva svog vlastitog uspjeha, najpoznatija plaža na Tajlandu Maja Bej će biti zatvorena za turiste još najmanje dvije godine.

Najpoznatija plaža koju je proslavio film "Plaža" iz 2000. godine u kojem glumi Leonardo Dikaprio, zatvorena je skoro godinu dana, i vjerovatno će ostati zatvorena još dvije godine kako bi se prirodni resursi mogli obnoviti. 


Obale popularnog zaliva biće zabranjene turistima barem do juna 2021. godine, rekao je direktor Tajlandskog odjela za nacionalne parkove, Songtam Suksavang.

"Onda ćemo ponovo razmotriti da li je spremna da se otvori za turiste", kazao je Suksavang. "Potrebno je više vremena da se priroda potpuno oporavi. Naš tim će preispitivati situaciju svaka tri mjeseca."

Uvala je zatvorena od juna 2018. godine u sklopu programa za pomlađivanje čiji je cilj oživljavanje desetkovanih korala ovog područja.

Oko 10.000 korala je ponovo zasađeno oko područja plaže Maja Bej od prošle godine.

Pored toga što je koralima potrebno više vremena za rast, neophodno je i više vremena da se prošire objekti za posjetioce ostrva.

Trenutno, brodovima je dozvoljeno da uđu u vanjske granice zaliva. Obale zaliva Maja su izvan granica, ali posjetioci još uvijek mogu vidjeti plažu sa svog broda. I dalje je dopušteno ronjenje u prednjem dijelu uvale.

Mnogi posjetioci ovog područja su izletnici iz Phuketa, koji su udaljeni manje od sat vremena vožnje gliserom.

 

 

Izvor: edition.cnn.com

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog