Politika

Srđan Perišić smijenjen sa funkcije savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH

Srđan Perišić definitivno je razriješen dužnosti savjetnika srpskog člana Predsjedništva BiH, što potvrđuje Odluka koju je potpisao Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je odluku potpisao 14.5.2019. godine i nastupila je danom donošenja.


Zanimljivo je da je Perišić juče u izjavi medijima rekao da se sa Dodikom vidio tog dana u 14.00 sati i da tada ništa nije upućivalo na probleme u odnosima, iako je prema dokumentu koji je u našem posjedu Perišić razriješen sa dužnosti još u utorak.

Ne mogu da kažem razloge, ali istina je da sam juče rezriješen dužnosti i od danas više nisam savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Potvrdio je ovo danas politikolog Srđan Perišić za Srpskainfo te dodao daizmeđu njega i Dodika nije bilo nikakve svađe, ali i da ga ovakva odluka nije iznenadila.

– Od prvog dana kada sam postao savjetnik znao sam da ću kad-tad otići sa te pozicije, tako da me ovo nije iznenadilo, ja sam takav. Razloge ne mogu reći, ipak je to predsjednik, nije u pitanju predsjednik mjesne zajednice, to su ozbiljni poslovi – rekao je Perišić kratko.

 

Izvor: Srpskainfo.com

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog