VIDEO

Рај на аеродрому или аеродром из раја (ФОТО-ВИДЕО)

Аеродром „Чанги“ у Сингапуру недавно је добио тржни центар који путницима олакшава чекање лета. Велелепно здање у облику огромне крофне у централном дијелу има водени вортекс висок скоро 40 метара, што га чини највећим унутрашњим водопадом на свијету.

Са седам узаступних титула најбољег свјетског аеродрома, сингапурском „Чангију“ можда није ни било потребно додавати ишта.

Међутим, у жељи да путницима путовања и чекање на сљедећи лет учини лакшим и љепшим, управа аеродрома обезбиједила је неограничену забаву – тржни центар. И то какав!

„Џул“, како је назван центар који се налази између Терминала 1 и контролног торња у облику је огромне крофне.

За прављење таванице од стакла и челика биле су потребне четири године, а само то коштало је скоро 1,25 милијарди долара.

Дио овог сингапурског драгуља чини унутрашња кишна шума површине скоро 136.000 метара квадратних.


Грађевина има 10 спратова, од којих је половина испод земље. Бројне продавице, најсавременији биоскоп, хипермаркет и хотел – све је то стало у крофну.

А у средишту свега је кишни вортеркс. У питању је највећи унутрашњи водопад који користи искључиво кишницу коју сам сакупља.

Водопад се ноћу претвара у платно на којем посјетиоци посматрају игру свјетла


За оне којима није по вољи шеткање по затвореној шуми, ту је воз, то јест метро.

Дијелови „Џула“ који још нису завршени требало би да буду отворени за кориснике у јуну.


Будући да више од 65,6 милиона путника прође годишње кроз аеродром у Сингапуру, овакав додатак чини се неопходним. Упркос томе што кошта више од 1,3 милијарде долара.


Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog