Zanimljivosti

Po kome je Tviter ptičica dobila ime?

Otkriveno je da popularna ptičica, logotip društvene mreže "tviter", nije na njene žice sletjela tek tako, bezimena

Zove se Leri, po nekadašnjem igraču En-Bi-Ej-a, Lariju Birdu, čije prezime u prevodu znači "ptica". Ovaj svjetlokosi, 206 cm visoki američki košarkaš i trener, igrao je za Boston Seltiks, i bio je omiljeni igrač suosnivača "tvitera", Biza Stouna, koji je i živeo u Bostonu.

U jednoj od prepiski, pretpostavljate baš preko "tvitera", Piter Stringer, nekadašnji irski ragbista, pitao je Stouna da li je ptičica nazvana baš po Birdu, na šta je ovaj potvrdno odgovorio.

Inače, bivši košarkaš iz čuvene generacije Boston Seltiksa jedna je od ikona NBA lige. Draftovan je 1978, a u klubu je proveo 23 godine, odnosno, cijelu svoju karijeru. Bird je sa svojim Seltiksima tri puta osvajao prsten, tri puta je bio najkorisniji igrač lige, a 12 puta je učestovao na Ol-star meču.


Takođe, bio je i član čuvenog, a mnogi će reći i jedinog pravog, američkog drim-tima. Na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. Leri je osvojio zlato sa saigračima poput Majkla Džordana, Medžika Džonsona, Skotija Pipena i drugih “vanzemaljaca”.

 

Izvor: Novosti

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog