Region

Beograd sljedeće godine dobija muzej posvećen Novaku Đokoviću

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka, izjavio je za RTS da za sljedeću godinu planiraju otvaranje muzeja u centru Beograda, tačnije u Knez Mihajlovoj ulici, posvećenog srpskom asu.

On je naglasio da je izuzetno važan trijumf na nedavno završenom Vimbldonu, koji je bio potvrda da je naš as najbolji na svijetu. 

"Otvaramo muzej sljedeće godine u centru grada, ogromno je interesovanje domaćih i stranih turista, posebno Kineza. On je strahovito popularan u Kini", zaključio je Srđan.

Đoković je došao do pete titule na Vimbldonu, a 16. na grend slemovima, pobjedom u epskom meču nad Rodžerom Federerom, koji je završen u taj-brejku odlučujućeg seta.

"To što se dešavalo prije nekoliko nedjelja na Vimbldonu je fantastična stvar. On je još jednom pokazao da je mentalna gromada, da je satkan od najtvrđih mogućih stijena, ne samo fizički, nego i psihički. Svojom neviđenom mentalnom snagom uspio je da dobije taj užasno težak meč", rekao je Đokovićev otac za RTS.

Sljedeći cilj je titula na Ju-Es openu.

"Bićemo u Njujorku tokom druge nedjelje i daćemo mu podršku svim silama da osvoji i Ju-Es open i da opet bude najbolji sportista na svijetu."

Osvrnuo se i na negativne komentare Nika Kirjosa za kojeg ističe da je odličan teniser, ali da njegovi ljudski kvaliteti ne prate teniske.


Izvor: rts
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog