Vijesti

МУП РС: Сваки други контролисани возач прекорачио дозвољену брзину

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су у оквиру Републичке акције која се спроводила од 01. до 05. августа 2019. године, евидентирали 4.260 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, а због вожње под утицајем алкохола санкционисан је 671 возач.

Када је ријеч о прекршајима прекорачења прописане брзине кретања моторних возила може се констатовати да је скоро сваки други контролисани учесник у саобраћају починио наведени прекршај.

Од укупно 4.257 алкотестираних возача, код њих 671 утврђено је присуство алкохола у организму, од којих је 70 или 10,4% задржано лишењем слободе због алкохола (61 због утврђене количине алкохола у организму преко 1,51 г/кг, а девет због одбијања да се подвргну алкотестирању).

Код највећег броја возача, односно код њих 354, утврђена је количина алкохола у организму од 0,31 до 0,80 г/кг, док је код 201 возача утврђена количина алкохола у организму од 0,81 до 1,50 г/кг. 

За 16 возача процијењено је да би их требало потвргнути испитвању на присуство опојних дрога или лијекове који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње, од чега је њих 13 одбило да се подвргну тестирању, те су исти санкционисани и искључени из саобраћаја.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске су саопштили да ће и у наредном периоду проводити појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на наведене прекршаје, те апелују на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе.

 

Фронтал

 

 

 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog