Društvo

„Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“

Centar modernih veština (CMV) je izdao e priručnik „Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“ na srpskom i engleskom jeziku. Ovaj e priručnik predstavlja nastavak seminara i obrazovnih aktivnosti koje smo tokom 2018. i 2019. godine održali u Makedonij, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Objavljivanje e priručnika pomogle su Fondacija Max van der Stoel iz Holandije i Laburistička stranka iz Velike Britanije.

U nedelji od 18.-24. novembra  organizujemo kampanju promocije priručnika koristeći hashtag #SDandLGBTI. Pozivamo sve koji dele socijaldemokratkse vrednosti da snime kratku video izjavu do 30 sekundi o samom priručniku, važnosti borbe za LGBTI, ženska ili ljudska prava, o socijaldemokratiji,... ili kreiraju post na istu temu. Ovim stvaramo široki front borbe za ravnopravnost i pokazujemo da je nama socijaldemokratama i socijaldemokratkinjama stalo do poštovanja ljudskih prava. Priključite se!

Priručnik je namenjen članicama i članovima socijaldemokratskih stranaka. Želja nam je da im pomognemo da bolje razumeju povezanost socijaldemokratskih vrednosti ravnopravnosti, slobode i borbe za ljudska sa pravima LGBTI osoba. Takođe želimo da im pomognemo da bolje razumeju jezik LGBTI prava kao i da u svom radu preduzmu neku od predloženih aktivnosti.

Priručnik možete preuzeti na srpskom jeziku

 

Tehnička uputstva

Molimo sve koji se uključe u kampanju da u sadržajima koje objavljuju, gde je to moguće taguju Centar modernih veština, Fondaciju Max van der Stoel, Labour party uz #SDandLGBTI

Da ne tražite, evo pomoći oko tagova

Facebook post /centarMV /foundationmaxvanderstoel / labourparty /milosdjajic

Twitter post @centarmv @FMS_foundation @Uklabour @milosdjajic

Instagram post @CentarMV @UKLabour @fms_foundation @milosdjajic

Instagram story @centarMV @milosdjajic

*********************

Kontakt osoba: Miloš Đajić, +381 63 578 361, milos.djajic@cmv.org.rs

 
Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog